• Slide 2 image
  Model 1
  SOKOLSKI SIR
  U RAZVOJU

  Vrsta kvalitetnog tvrdog sira, koji se sprema za izlazak na tržište.

Sokolski Sir – tvrdi sir 45% mm

Tragajući stalno za ukusima i potrebama naših potrošača, došli smo na ideju da udovoljimo i onima koji uživaju i imaju potrebu za kvalitetnim , dugotrajnim, ukusnim, onih što idu iz dobro vino, poput Livanjskog ili Grijera.

Usvojili smo probnu proizvodnju. Biće to, nadamo se pravi sir za probrane ljubitelje pravog tvrdog sira, onog što ste probali kad ste bili na moru, uz vino i pršut. Biće ga u koturima, ali i u kriškama u vakumu, pa u ulju...

A od kuda ime Sokolski (sir)?

Negde pred Prvi srpski ustanak, Srbija je bila podeljena na nahije (neka vrsta županija ili današnjih upravnih okruga).Sokolska nahija je zahvatala nekadašnji račanski srez,a to je deo današnje bajinobaštanske opštine koji zauzima deo planine Tare od sela Jagoštice, Rastišta, Perućca, Beserovine, Rače, Solotuše, naselja Bajine Bašte sa svojim prigradskim naseljima, pa sve niz Drinu, sva sela do Strmova-te, sela današnje Azbukovice (ili Gornjeg Podrinja) do M.Zvornika.

Osobina geografske pripadnosti sokolskoj nahiji tih sela je da su oivičena sa jedne strane planinskim vencima Tare i Sokolskih planina, koje se uzdižu duž desne obale Drine do Soko-Grada (u to vreme turskog utvrđnja ) ispred Malog Zvornika. Otuda naziv za stanovništvo koje je naseljavalo podtarska i nizvodno od Bajine Bašte sela - Sokoljani.

Pakuje se u:

-PET boce od 1 l

Additional Informations

Quae eum placeat reiciendis enim at dolorem eligendi?


 • Lorem ipsum dolor sit quam
 • Consectetur adipisicing elit
 • Illum autem tempora officia
 • Amet id odio architecto explicabo
 • Voluptatem laborum veritatis
 • Quae laudantium iste libero